مراسم رونمایی از كتاب «كهنهسرباز» و فيلم مستند «اسكندر» چهارشنبه ۲۴ فروردین با حضور مسئولان فرهنگی و سیاسی استان لرستان در خرم آباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، آیین رونمایی كتاب «كهنهسرباز» و فيلم مستند «اسكندر» چهارشنبه ۲۴ فروردین با حضور اسکندر بیرانوند فرمانده لشکر ۸۴ پیادهی ارتش لرستان در دوران دفاع مقدس و از فرماندهان شجاع آن دوران؛ بهرام ستاری معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان؛ امیر سرتیپ دوم مراد خوش کنار فرمانده لشکر ۸۴ لرستان ؛ کوروش بیرانوند مشاور استاندار؛ حجت الاسلام والمسلمین مهدی قدرتی مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی لرستان و جمعی از فرماندهان لشگری ومسوولان استانی برگزار شد؛ از كتاب «كهنهسرباز» و فيلم مستند «اسكندر» تولید حوزه هنری لرستان برگزار شد.
این مراسم با استقبال ویژه ای در تقدیر و تجلیل از رشادت ها و جانفشانی های امیر سرتیپ دوم اسکندر بیرانوند فرمانده سلحشور دوران دفاع مقدس برگزار شد.
کتاب «کهنه سرباز» خاطرات امیر سرتیپ دوم اسکندر بیرانوند است که توسط امین کیانی گردآوری و در انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.
این کتاب، خاطرات امیر سرتیپ دوم «اسکندر بیرانوند» فرمانده لشکر ۸۴ پیاده ارتش لرستان و از فرماندهان شجاع دوران دفاع مقدس است. کتاب با خاطرات دوران کودکی بیرانوند شروع می شود و تا دوران پس از بازنشستگی ادامه دارد. بخش عمدهی کتاب حول خاطرات راوی از حوادث سالهای ۱۳۵۲ و ۱۳۵۳ در مهران پیش از انقلاب و ارتفاع ۳۴۳ دزفول پیش و عملیاتهای محرم و فتحالمبین میچرخد.
مستند «اسکندر» به کارگردانی حسین سپهوند از فیلمسازان لرستانی نیز زندگی امیرتیمسار دوم اسكندر بیرانوند را روایت میکند.
اين مستند تلاش دارد ابعاد شخصيتی سرهنگ اسكندر بيرانوند، خاطرات و نقش بارز و ممتاز ایشان و تاکتیکهای نظامی او در فرماندهی عملياتهای جنگ تحمیلی و سلحشوری نيروهای رزمندهی ارتشی لرستانی در دوران دفاع مقدس را به تصوير بكشد.
سپهوند: در دفاع مقدس خصلت های بی نظیر ملت ایران ظهور و بروز پیدا کرد
رئیس حوزه هنری لرستان در آیین رونمایی از کتاب کهنه سرباز و فیلممستند اسکندر با گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی گفت: در دفاع مقدس خصلتهای بینظیر ملت ایران ظهور و بروز پیدا کرد، شجاعت، ایثار، صبر، از خودگذشتگی، پایداری، صفا و نوعدوستی ازجمله صفات بارزی هستند که در دوران هشت ساله دفاع مقدس فضای فرهنگی اجتماعی ایران عزیز را آکنده کرده بود، فضایی که آغاز عصری نو را در دل زنده میکرد.
سپهوند با بیان این نکته اگر قرار باشد نسبت به سابقه پر افتخار جنگ و دفاع مقدس اقدامی صورت بگیرد آن در جبهه فرهنگ و هنر است افزود: اگر بخواهم در کوتاهترین حالت ممکن این رسالت و تکلیف که بر دوش دستگاههای فرهنگی است را بیان کنم وظیفه ما نسبت به دفاع مقدس، روایت هنری سالهای پرشکوه است.
وی تصریح کرد: موظف هستیم آینهای در مقابل آن عظمت و حماسه بگیریم تا نسل امروز و آینده بهتر و بیشتر قهرمانان، حماسهسازان و الگوهای خود را که عصاره فرهنگ و باورهای این جامعه هستند بشناسند و فخر بفروشند و به داشتن این چنین ملت شریفی و این چنین جمال و جلال باشکوهی مباهات کنند.
رئیس حوزه هنری لرستان گفت: امیر اسکندر بیرانوند یکی از قهرمانان ملی ماست که وصف دلاوری، شجاعت و ایثار او نه در زبان ما که قوم، خویش، همشهری و همتبار او هستیم، بلکه در کلام و زبان هر آنکسی که گوشهای از این سرزمین و فلات پهناور را میشناسد و دل در گرو غیرت، عزت و اقتدار آن دارد با اخلاص و صدق آمده است.
سپهوند گفت: در این روز و در هفته هنر انقلاب و در آستانه روز ارتش جمهوری اسلامی ایران گرد هم آمدهایم تا از دو اثری که به سرگذشت امیر سرافزار میهن – امیر اسکندر بیرانوند- میپردازند و ادای دین کوچکی در مقابل بزرگی و عظمت اوست رونمایی کنیم. باشد که ما هم تکلیف و دین خود را چون او به میهن و دین و انقلاب اسلامی ادا کنیم.
دفاع مقدس گنجینه ارزشمندی از ارزش ها و آرمان های انقلابی است
بهرام ستاری معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان در آیین رونمایی کتاب «کهنه سربار» و فیلم مستند «اسکندر» که به همت حوزه هنری لرستان برگزار شد، با اشاره به اهمیت پاسداشت دفاع مقدس گفت: دوران دفاع مقدس گنجینه ارزشمندی از ارزشها و آرمانهای انقلابی است.
وی افزود: دوران دفاع مقدس تاریخی ماندگار در انقلاب است، آن دوران گنجینه ای ارزشمند برای همه نسل ها است و بهره مندی از این گنجینه نیاز جامعه امروز و آینده است.
ستاری تصریح کرد: دوران هشت سال جنگ تحمیلی رزمندگان با ایثار، فداکاری، جانفشانی و از خودگذشتگی رزمندگان در جبهه های جنگ در برابر تجاوز دشمنان ایستادند و درس مقاومت و ایستادگی را به ما آموختند.
وی خاطرنشان کرد: بی شک رشادت عزیزمردان سلحشور دوران دفاع مقدس در عرصه تاریخ ایران و تاریخ جنگ تحمیلی را در آینده نویسندگان به سطور خواهند کشید و یادگار خواهند ماند. گفتمان دفاع مقدس بهعنوان یکی از ارزشمندترین گفتمانهایی است که در درون آن ابرمردهایی وارد عرصه دفاع و جهاد شدند و امروز به عنوان یادگاران دفاع مقدس مورد تکریم و احترام همه ما قرار میگیرند و این گفتمان به یادماندنی، ستودنی و شنیدنی است.
ستاری، در بخش دیگری از این مراسم گفت: رشادت عزیزمردان در عرصه تاریخ ایران و تاریخ جنگ تحمیلی را در آینده نویسندگان به سطور خواهند کشید و یادگار خواهند ماند.
معاون سیاسی، امنیتی استانداری لرستان گفت: امیر بیرانوند با همه مشقات دوران زندگی کودکیاش دلاورمردهایی آفرید که امروز ما بر این دلاورمردیها میبالیم و این دلاورمردیها برای ما یک اسطوره و برای آیندگان الگوست.
وی افزود: آیندگان اگر میخواهند زندگی عزتمند داشته باشند و عزتمند زندگی کنند باید به مردان دوران دفاع مقدس تأسی بجویند که الگویی برای جامعه عزتمند هستند و نمونه آن اسکندر قهرمان است.
ستاری با اشاره به اهمیت پاسداری از گنجینههای دفاع مقدس افزود: اسکندر قهرمان ما که میتواند تداعیکننده همه مردانِ مرد دوران دفاع مقدس باشد و به عنوان یک الگو که چراغ راه جوانان در دفاع از مرز و بوم خود باشد. آنجا که دشمنان چشم طمع به آب و خاک دوختهاند و به زعم کورکورانه خود فکر کردهاند ایران خالی از مردان دفاع است، چنین ابرمردهایی وارد عرصه شدند تا انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی خاک نوامیس ما را پاس بدارند؛ امروز پاس داشتن این رشادتها یعنی برگشت به دوران دفاع مقدس که ما عزتمان را از دوران دفاع مقدس داریم.
وی اظهار کرد: با وجود همه برنامههایی که داشتم اولویت را شرکت در این برنامه دانستم و برای تکریم احترام در این جلسه حضور یافتم و امروز زیبنده همه ماست دست و پای این ابرمردها را ببوسیم و بر این بوسه افتخار کنیم.
ستاری با اشاره به قرار گرفتن در هفته هنر انقلاب افزود: هنر انقلاب اسلامی است که چنین مردهایی به جامعه تقدیم میکند و هنر انقلاب اسلامی به نام شهید آوینی میسور شده است.
معاون استاندار گفت: هنری ماندگار است که با عشق و شهود باشد و با ارزشهای دینی آمیخته شده باشد و این هنر شهید آوینی بود که هنر انقلاب اسلامی را ستودنی کرد و برای ما به ارمغان آورد.
ارتش در دوران دفاع مقدس با تمام قوا در خدمت نظام مقدس جمهوری اسلامی بود
امیر سرتیپ دوم مراد خوش کنار در آیین رونمایی از کتاب کهنه سرباز و فیلم مستند اسکندر که به همت حوزه هنری لرستان برگزار شد با اشاره به رشادت های رزمندگان به ویژه نیروی ارتش جمهوری اسلامی گفت: نیروهای مخلص ارتش در دوران دفاع مقدس نقشی بی بدیل؛ تاثیر گذار و بسیار مهم داشت. وحدت؛ انسجام؛همدلی و هماهنگی نیروهای غیرتمند ارتش؛ رژیم بعثی عراق رااز مناطق اشغال زده بیرون راند.
وی تصریح کرد: تحول انقلابی در ارتش همگام با نهضت حضرت امام خمینی (ره) از ۱۵ خرداد سال ۴۲ شروع شد. ارتشیان غیور جزیی از پیکره امت اسلامی همواره در کنار مردم در خدمت اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی بودند.
خوش کنار خاطرنشان کرد: حرکت ارتش در طول تاریخ ارتشهای دنیای بی سابقه بود؛ همواره همگام و همسو با جریان های انقلابی بودند؛ اگر غیر از این بود در جریان های کودتای نظامی باید تعداد زیادی کشته می شدند.
وی تصریح کرد: در رژیم گذشته بیش از یکصد نفر از کارکنان و فعالان انقلابی نیروهای ارتش در بند ساواک بودندو بعضی ها هم به شهادت رسیدند. در طرح ها وعملیات های مردم یاری نیز همچون سیل، زلزله، بیماری کرونا، ارتش خدمات شایانی را در رفع مشکلات مردم انجام داده است.
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۸۴ پیاده لرستان در ادامه با بیان اینکه ۹۹ درصد کارکنان لشکر ۸۴ خرم آباد از قوم بزرگلر هستند؛ در طول دوران دفاع مقدس در عملیات مختلف مناطق جنگی و عملیاتی و مهم بسیار خوش درخشیدند و سهم بسزایی در پیروزی های رزمندگان داشتند.
امیر سرتیپ دوم خوش کنار در ادامه به سلحشوری امیر اسکندر بیرانوند از فرماندهان شجاع دفاع مقدس اشاره کرد وافزود: بی شک اسکندر بیرانوند مایه عزت و افتخار قوم لر است.
وی با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این آیین، ابراز امیدواری کرد با برگزاری چنین برنامه هایی قهرمانان دوران دفاع مقدس به نسل های جوان معرفی شوند.
انتهای پیام/
بدون دیدگاه