ششمین نشست ازسلسله نشستهای «زبانشناخت» با موضوع «فارسیمآبی و نفوذ زبان فارسی در شبهجزیره کریمه» به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزۀ هنری، ساعت ۱۴ تا ۱۶ دوشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ با سخنرانی و ارائۀ رادمان رسولی مهربانی، دانشجوی دکتری و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی، در سالن طاهره صفارزادۀ حوزۀ هنری برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، رادمان رسولی مهربانی، درباره تاریخچه اصطلاح فارسیمآبی (Persianate world) اظهار کرد: این اصطلاح را نخستین بار«مارشال هاجسن» حدود پنج دهه پیش به کار برد و چنین توضیح داد: «برآمدن زبان فارسی پیامدهایی داشت که منحصر به ادبیات نبود، زبان فارسی حامل گرایش فرهنگی تازهای در پهنه جغرافیایی اسلام بود». پس از آن بود که این جریان پژوهشی در آکادمیهای بینالمللی بیشتر مورد توجه قرار گرفت و پژوهشگران متعددی به این موضوع پرداختند و سعی کردند نقش زبان فارسی در سرزمینهای مختلف را بررسی کنند، از جمله «برت فراگنر» که کتاب فارسیزبانی او به فارسی هم ترجمه شده است.
رادمان رسولی مهربانی در باره آنچه که در حیطه مبحثت فارسیمآبی و نفوذ زبان فارسی در شبهجزیره کریمه قابل طرح است افزود: در این جریان به صورت کلیتر مسئله این است که چطور زبان فارسی سدهها در گستره وسیعی از بالکان تا چین زبان میانجی بوده، نسبت فارسی با اسلام و زبانهای محلی در جوامع مسلمان چگونه بوده و بر سنتهای فرهنگی جهان اسلام چه تأثیراتی گذاشته است.
رادمان رسولی مهربانی، درخصوص آنچه که درنشست پیش رو طرح و ارائه خواهد شد گفت: در این نشست پس از آشنایی با این جریان پژوهشی و مسائل آن و نیز حضور و نفوذ زبان فارسی در سرزمینهای مختلف اسلامی، به صورت ویژه درباره نفوذ زبان فارسی در شبهجزیره کریمه در دوره قدرت خانهای مغول (اردوی زرین) و خاننشین کریمه گفتگو خواهیم کرد.
قابل توجه است، این نشست به صورت زنده از آپارات و صفحه مجازی حوزه هنری به نشانی های ذیل نیز پخش خواهد شد:
حضور در این نشست برای همۀ علاقهمندان و پژوهشگران آزاد و بهرایگان است و در نشانی خیابان سمیه، نرسیده به حافظ، حوزۀ هنری، سالن طاهره صفارزاده برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
بدون دیدگاه