رئیس حوزه هنری در مراسم رونمایی از مجموعه شعر «در پی بهار» گفت: این کتاب باید منبع الهامی برای کسانی باشد که قصد دارند ترویج دین را با ادبیات و هنر در هم آمیزند.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، مراسم رونمایی کتاب «در پی بهار» شامل سرودههای اربعینی مرحوم حجتالاسلام مصطفی آژینی، روز یکشنبه ۱۹ بهمنماه، با حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، حجتالاسلام غلامرضا قاسمیان مدیر حوزه علمیه مشکات و رئیس کتابخانه مجلس، حجتالاسلام میثم امرودی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، نسیم سلیمزاده رئیس فرهنگسرای آفتاب، علی اکبر شیروانی مدیرعامل انتشارات سوره مهر و اعضای خانواده آژینی در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم نسیم سلیمزاده رئیس فرهنگسرای آفتاب با اشاره به سلسله برنامههای آفتاب قلم گفت: این رونمایی سومین برنامه از این سری نشستهاست و قصد بر این بوده که در ایام مربوط به اربعین برگزار شود، اما به هر تقدیر با ایام دهه فجر گره خورده و همین امر را به فال نیک باید گرفت.
وی در ادامه به میزان آشنایی خود با مرحوم مصطفی آژینی اشاره کرد و گفت: این آشنایی به دوران کودکی مصطفی باز میگردد و شاهد رشد و نموی بوده است. مصطفی از همان آغاز کودکی و نوجوانی خود اهل سلوک و طریقت بوده است و این امر را در تمام طول زندگی پر برکتش حفظ کرد. مهمترین وجه شخصیت آقا مصطفی را باید در ولایتمداری و انقلابیگری او دانست که در تمام زندگی و اعمال او دیده میشد.
سخنران بعدی این مراسم حجتالاسلام امرودی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بود که سخن خود را با خاطرهای از حضور نزد آیتالله جوادی آملی آغاز کرد و درباره ویژگیهای کتاب «در پی بهار» گفت: این کتاب را باید ۴ منظر دید: ۱-شخصیت خود شاعر ۲- محتوای اشعار ۳- ارتباط شخص شاعر با معبود و خدا و ۴- صناعات و اوزان شعری کتاب که به طور مفصل این وجوه چهارگانه را باید مورد بحث و بررسی قرار داد.
وی افزود: این کتاب باید الگویی برای جوانان امروز ایران باشد؛ چرا که راهی که ایشان انتخاب کردند هیچ کم از راه شهادت نبوده است.
سپس محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری که خود از طلاب حوزه علمیه مشکات بوده نیز سخنانی درباره شخصیت مصطفی آژینی بیان کرد.
دادمان درباره آشنایی خود و شاعر کتاب «در پی بهار» گفت: برحسب رفاقت و همچنین دوران طلبگی که یکسال پایینتر از آقا مصطفی بودم، آنچیزی که از ایشان میدیدم، یکپارچه نور بود و اخلاص و هر کاری میکرد در مسیر الله قرار داشت. این کتاب باید منبع الهامی برای کسانی باشد که قصد دارند تا ترویج دین را با ادبیات و هنر در هم آمیزند.
رئیس حوزه هنری در پایان گفت: این کتاب و قلب نورانی که آقا مصطفی داشت انشاءالله راهی را برای ما هم باز کند تا بهتر در این راه گام برداریم.
حجتالاسلام قاسمیان سخنران بعدی این برنامه عنوان کرد: دوره آشناییام با مصطفی آژینی به یک دوره ۱۰ ساله میرسد. بهنظرم اگر محصول و کارنامه حوزه علمیه مشکات مصطفی آژینی بوده برای تأیید آن کفایت میکند.
وی گفت: بعضی، صرفاً میخواهند خوب باشند یا فقط شاعر خوبی باشند، اما مصطفی آژینی یک سالک به تمام معنا بود که فقط در پی لقاءالله بود. مصطفی زمانی که نماز میخواند غرق در اشک و نور بود.
رئیس کتابخانه مجلس همچنین درباره ویژگیهای شعری آژینی گفت: مصطفی چون هر مفهوم و حسی را درونی میکرد و در سلوک خود به کار میگرفت به خاطر همین تمام این مفاهیم در زبان و شعر او تجلی یافته و تمامی این اشعار از جان سالک نشأت گرفته است.
محسن آژینی پدر مرحوم مصطفی سخنران آخر برنامه نیز درباره شخصیت و زندگی شاعر کتاب «در پی بهار» به بیان نکاتی پرداخت و گفت: ما هیچکدام نمیدانستیم مصطفی شعر هم میسراید و حتی همسر او نیز نمیدانست و تنها بعد از مرگ او بود که فهمیدم این مجموعه شعری وجود دارد؛ چرا که مصطفی صرفاً برای دل خود شعر میسرود و تنها به رابطه خود و خدای خود فکر میکرد. مصطفی شخصیت آرامی داشت و این ویژگی کاملاً در شعرهای او نمایان است.
در پایان این مراسم با حضور خانواده مصطفی آژینی از جمله همسر و دختر خردسال او، کتاب «در پی بهار» رونمایی شد.
انتهای پیام/
بدون دیدگاه