داوران مسابقه «فلسطین تنها نیست» در پی رفتار غیرحرفهای یکی از شرکتکنندگان این مسابقه، بیانیهای منتشر کردند.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری،سید مسعود شجاعیطباطبایی دبیر مسابقه بینالمللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» و مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، بیانیهای را از سوی داوران این رویداد در پی رفتار غیرحرفهای یکی از شرکتکنندگان این مسابقه منتشر کرد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
متأسفانه در مسابقه «فلسطین تنها نیست»، آقای آرش فروغی پس از آنکه مطلع میشود برنده نشده است با انتشار پستی در فضای مجازی اعلام میکند: «چون داوران کاریکاتوریست چهره نیستند انصراف میدهد». این کار به دلایل زیر رفتار غیرحرفهای محسوب میشود:
۱- حضور هر شرکتکنندهای پس از شرکت در جشنواره، به منزله این است که تمامی مقررات جشنواره را پذیرفته است، طبیعتاً حق تعیین داوری بر عهده شرکتکننده نیست.
۲- این اقدام بعد از اعلام نتایج، انحراف افکار و ایجاد حاشیه برای مسابقه است، تا بدین صورت جشنوارههای آینده تحت فشار قرار گیرد که در صورت برنده نشدن با چنین جنجالی روبهرو میشود، این کار کاملا غیر حرفهای است.
شایان ذکر است که ایشان در مسابقه بینالمللی هولوکاست برنده جایزه اول هفت هزار دلاری شد، مسابقهای که هیچکدام از داوران آن کاریکاتوریست چهره نبودند، اگر واقعاً اعتراض بر این اساس است، طبیعتاً در مورد مسابقه هولوکاست هم باید صدق کند!
۳- جشنوارههای متعدد و زیادی در جهان برگزار میشود و داوران کارتونیست به دلیل تجربه و اطلاعات فنی خود قادر به تشخیص و داوری آثار چهره هستند. شایان ذکر است در داوری این مسابقه، آقای «لوییس فرناندز» یکی از مطرحترین کاریکاتوریستهای چهره از برزیل حضور داشت!
۴- مبنای جشنوارهها، رقابت و دوستی و با هم بودن است و نمایش آثار برای هماندیشی با زبان هنر است. کسب جوایز نباید باعث ایجاد تفرقه، کینه، دشمنی، حسادت و خود بزرگبینی شود. قضاوت آثار با بحث و تبادلنظر شروع و با جمع آرا به اتمام میرسد. اثری که رأی کافی نیاورد حذف میشود و این رسم همه جشنوارهها است. انتخاب داور هم بر اساس سابقه در داوریهای گذشته آنان، نوع انتخاب و گزینش آثار، دانایی و توانایی این هنرمندان و قدرت بحث و استدلال منطقی شکل میگیرد.
۵- لزوماً همه آثار با کیفیت بالا نمیتوانند برنده جوایز اصلی شوند؛ چرا که تعداد برندگان محدود و تعداد آثار خوب عموماً بیشتر از برندگان سه جایزه اصلی است. بنابراین عملی که انجام شد، یک اتفاق مشروع و صحیح نیست.
۶- به هنرمندانی که از این دست رفتار غیرحرفه ای انجام میدهند مشفقانه توصیه میکنیم که این مسئله را تکرار نکنند، چون بعید نیست که جشنوارهها به خاطر سابقه رفتار غیرحرفهای در مرحله اول آثار ایشان را کنار بگذارند.
در پایان امیدواریم جشنوارههای کارتون و کاریکاتور همچنان پر نشاط و با رقابت دوستانه و به دور از حاشیهسازی ادامه یابد.
گفتنی است، داوری مسابقه بینالمللی «فلسطین تنها نیست» در سه بخش کارتون، کاریکاتور و پوستر در روز سهشنبه ۱۶ دیماه به پایان رسید.
این داوری توسط دو تیم داوری خارجی خانمها «کریستینا برنازانی» از ایتالیا و «ایزابلا کوالسکا ویسزورک» از لهستان و آقایان «روسم» از مالزی و «لوییس کارلوس فرناندز» از برزیل، به شکل اینترنتی صورت گرفت و داوران ایرانی «محمد خزایی»، «مسعود ضیایی زردخشویی»، «عباس ناصری»، «مسعود شجاعیطباطبایی» و «سعید صادقی»، به شکل حضوری در محل واحد تجسمی حوزه هنری صورت گرفت.
در هر بخش سه نفر برگزیده اول تا سوم مشخص شدند که به هر نفر به ترتیب ۲۰۰۰ یورو، ۱۵۰۰ یورو و ۱۰۰۰ یورو ، تندیس و لوح تقدیر اهدا خواهد شد، در عین حال در هر بخش از پنج نفر تقدیر صورت میگیرد و فینالیستها نیز در هر بخش ۲۰ نفر هستند.
با توجه به اینکه تلاش زیادی برای آمادهسازی و چاپ کاتالوگ (نزدیک به ۴۰۰ صفحه) در حال انجام است و پروسه طراحی، گرفتن فیپا و چاپ با کیفیت کتاب در زمان پیشنهادی (یعنی روز غزه در ۲۹ دیماه ) میسر نیست، با هماهنگیهای به عمل آمده در کوتاهترین زمان بعد از تاریخ اعلام شده، نتایج به اطلاع هنرمندان خواهد رسید.
انتهای پیام/
بدون دیدگاه