استاد جواد علیزاده گفت: یکی از افراد علاقمند به آثار من آثاری را که اغلب برایم حکم چکنویس را داشتند سالها نگه داشته و در اختیار حوزه هنری قرار داده است. دیدن آثار مذکور در نمایشگاه کاریکاتور و کارتون «پایان» من را متعجب و شگفتزده کرد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، نمایشگاه آثار کارتون و کاریکاتور جواد علیزاده با عنوان «پایان» یکشنبه ۱۷ بهمنماه در گالری ابوالفضل عالی به نشانی خیابان سمیه نرسیده به خیابان حافظ افتتاح شد. این نمایشگاه از ۱۸ الی ۲۷ بهمنماه از ساعت ۹ تا ۱۸ روزهای شنبه تا چهارشنبه میزبان علاقهمندان خواهد بود. به این مناسبت گفتگویی انجام داده ایم با این هنرمند که در ادامه می خوانید؛
استاد جواد علیزاده خالق آثار نمایشگاه کاریکاتور و کارتون «پایان» گفت: آنچه که در نمایشگاه کاریکاتور و کارتون «پایان» دیده میشود در سالهای اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خلق شده است. من آن سالها در روزنامه کیهان کار میکردم و همچون همه کاریکاتوریستها آرزو داشتم بتوانم کاریکاتور شاه را بکشم زیرا در نظام اختناق و دیکتاتوری پیش از انقلاب کشیدن کاریکاتور شاه ممنوع بود.
او افزود: من به خاطر دارم یک بار میخواستم کتابی خارجی بخرم که کاریکاتوری کوچک از شاه در آن چاپ شده بود. کسی من را لو داد و دو افسر در ضد اطلاعات دانشکده افسری که محل خدمتم بود از من بازجویی کردند.
این کاریکاتوریست بیان کرد: کاریکاتور the end در روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به تصویر کشیده شد.
علیزاده ادامه داد: برخی از آثار به نمایش درآمده در نمایشگاه کاریکاتور و کارتون «پایان» حکم چک نویس را برای من داشتند. این آثار در اختیار من نبودند و یکی از دوستان آنها را به برگزارکنندگان نمایشگاه کاریکاتور و کارتون «پایان» قرار داده است. از همین حیث دیدن آنها در نمایشگاه مذکور برای خود من هم جالب بود.
او گفت: من فقط کاریکاتورthe end را در اختیار داشتم و از ترس اینکه به مرور گم و فراموش شود، به حوزه هنری پیشنهاد دادم که آن را بخرد زیرا ما از طریق فروش آثارمان امرار معاش میکنیم. شجاعی نیز با پیشنهاد من موافقت کرد و ۶ ماه قبل اثر مذکور را خریداری کرد. در آن زمان صحبتی از برگزاری نمایشگاه کاریکاتور و کارتون «پایان» در میان نبود اما بعد از مدتی آقای شجاعی به من خبر داد که گویا علاقمندی مجموعهای از کارهایم را به حوزه هنری داده است. شجاعی چند تا از آن کارها را برایم فرستاد که برایم جالب بود.
این کاریکاتوریست افزود: در واقع من فقط یکی از ۵۲ اثر به نمایش درآمده در نمایشگاه کاریکاتوریست و کارتون «پایان» را به حوزه هنری فروختم و سایر این آثار از طرف دوستی که علاقمند به آثارم بوده است و مشخص نیست این همه سال چگونه آثارم را اینگونه نگه داشته، در اختیار حوزه هنری قرار گرفته است. در هر صورت من از دیدن آثارم در حوزه هنری شگفتزده شدم.
علیزاده بیان کرد: امروز شبکههایی چون من و تو تلاش میکنند چهرهای مهربان از شاه نشان میدهند اما در حقیقت اینگونه نبوده است. در سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی همه روشنفکران ما با شاه مخالف بودند. هماکنون نیز به نظرم بازآفرینی آثاری چون آثار من مسلما از لحاظ اینکه سندیت دارند و با فن و تکنیک خوبی ترسیم شدهاند میتوانند با تبلیغات شبکههای معاند مقابله کنند.
وی گفت: به نظر من کاریکاتور شریفترین و معنویترین هنر است زیرا فعالان این عرصه حقوق مشخص نمیگیرند. بنابراین کسی که فعالیت در عرصه کاریکاتور را انتخاب کرده است قطعا انسانی شریف به تبع آن عدالتخواه و آزادیخواه است. من به هنرمندان نسل جدید توصیه میکنم که کارشان را عاشقانه انجام دهند اگرچه درآمد چندانی ندارند.
این کاریکاتوریست ادامه داد: کاریکاتور هنری چند بعدی است. این هنر جنبه آموزشی دارد و به ما یاد میدهد که به مشکلاتمان بخندیم.
او از مسئولان امر خواست به وضعیت هنرمندان کاریکاتوریست و اقشار دیگر جامعه رسیدگی بیشتری کنند.
انتهای پیام/
بدون دیدگاه